14:07 22.11.2018

Гриценко: Передбачене в проекті держбюджету-2019 фінансування армії неадекватне наявним військовим загрозам

2 хв читати
Гриценко: Передбачене в проекті держбюджету-2019 фінансування армії неадекватне наявним військовим загрозам

 Лідер партії "Громадянська позиція", екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко критикує передбачене в проекті державного бюджету на 2019 рік фінансування Збройних сил України.

"Фінансування армії явно неадекватне військовим загрозам. Витрати Міноборони збільшено на 18% порівнянно з 2018 роком, але кошти на розвиток, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки - на 4%. Без сучасної техніки боєздатної армії не буде", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

А.Гриценко зазначив, що проектом бюджету передбачено $13,7 тис. витрат на одного військовослужбовця. "Це формально, а насправді менше, тому що в цю суму включено ще й медичне забезпечення членів сімей військовослужбовців та ветеранів війни. Таке забезпечення солдата явно неадекватне рівню військової загрози", - стверджує він.

Для порівняння він навів приклади, що витрати на рік на одного солдата в інших арміях становлять: у Туреччині - $51 тис., Росії - $74 тис., Китаї - $112 тис., США - $452 тис.

"І ще одне порівняння. На одного солдата $13700 на рік, а на депутата виходить $158000 - майже в 12 разів більше! Насправді, ще більше, тому що медичне забезпечення та санаторно-курортне оздоровлення депутатів, високих чинів і їхніх сімей фінансуються окремо - ще 900 млн грн", - наголосив А.Гриценко.

Колишній міністр оборони зазначив, що для понад 300 тис. учасників АТО на психологічну реабілітацію, соціальну та професійну адаптацію, санаторно-курортне лікування передбачено лише 110 млн грн, а на протезно-ортопедичну та медико-реабілітаційну допомогу особам з інвалідністю – лише 27 млн грн.

А.Гриценко також звернув увагу, що витрати на будівництво житла для Національної гвардії збільшили на 45%, а для армії зменшили на 2%.

"При цьому для PR-кампанії через Фонд президента України щодо підтримки освітніх і наукових програм для молоді - до бюджету закладено цілий мільярд гривень", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА