16:15 24.11.2018

Порошенко: Історична відповідальність за Голодомор лежить на РФ як правонаступниці СРСР

1 хв читати
Порошенко: Історична відповідальність за Голодомор лежить на РФ як правонаступниці СРСР

Відповідальність за Голодомор 1932-1933 років в Україні лежить на Росії, знову заявив президент України Петро Порошенко.

"Історична відповідальність за Голодомор лежить на Російській Федерації як правонаступниці СРСР, і цей злочин не має строку давності. Росія знову, як і сто років тому, розгорнула агресію проти України, щоб повернути її в імперію. У Кремлі знову ненавидять і бояться вільну європейську Україну. Але я точно знаю: вони вже не зможуть повернути колесо історії в зворотному напрямку. Україна впевнено йде своїм шляхом", - сказав П.Порошенко в суботу в Києві на заході у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору.

Глава держави зазначив, що напередодні річниці "ми почули від Папи Франциска слова в пам'ять про жертв Голодомору", крім того, зі співчуттям та підтримкою до українського народу звернувся Вселенський патріарх Варфоломій.

П.Порошенко процитував звернення Вселенського патріарха: "Це трагедія, яка говорить сама за себе, серед інших жорстоких вчинків проти людства і Божого творіння, здійснених у ХХ столітті".

Президент повідомив, що в суботу в Києві в міжнародному форумі "Україна пам'ятає - світ визнає", присвяченому 85-річчю Голодомору, взяли участь представники 50 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА