10:53 27.11.2018

Затримані РФ у Керченській протоці українські моряки за статусом є військовополоненими, тому судити їх не можна - Клімкін

1 хв читати
Затримані РФ у Керченській протоці українські моряки за статусом є військовополоненими, тому судити їх не можна - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "маразмом" суд над затриманими Росією в Керченській протоці українськими моряками, оскільки вони є військовополоненими.

"По-перше, звільнити хлопців - це дійсно зараз найважливіший пріоритет. Саме зараз ведемо переговори з Червоним Хрестом, оскільки наші хлопці за статусом є військовополоненими. Росія стосовно нас здійснила кілька актів агресії, і ЧХ має активно в це втручатися", - наголосив П.Клімкін в ефірі програми "Сніданок з 1+1" у вівторок уранці.

Міністр також повідомив, що нині тривають переговори і з правозахисниками, і з кримськотатарською громадою в окупованому Криму.

"Оскільки військовополонених судити за визначенням не можна, це маразм, але Росія це робить. Ми маємо захистити їх хоч би на сьогодні, хоч би на найближчі дні", - наголосив міністр.

Він також зазначив, що МЗС використовує різні канали для отримання інформації про українських моряків. "Ми використовуємо і Червоний Хрест, і омбудсменів, і всі канали, які нам доступні. Але ми розуміємо, що рішення ухвалюватиметься на рівні Путіна (президента РФ Володимира Путіна - ІФ), на це спрямовані всі наші зусилля", - заявив глава МЗС України.

Як повідомлялося, ранком 25 листопада Росія заблокувала прохід Керченською протокою для українського буксира "Яни Капу" та двох катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і захопила ці судна з екіпажами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА