12:47 27.11.2018

Указ про впровадження воєнного стану опублікують 28 листопада, - Сюмар

2 хв читати
Указ про впровадження воєнного стану опублікують 28 листопада, - Сюмар

Указ президента України, який у понеділок затвердила Верховна Рада, про впровадження воєнного стану терміном на 30 днів наразі опрацьовується в юридичному управлінні та в середу, 28 листопада, буде офіційно опублікований у парламентській газеті "Голос України", повідомила голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар (фракція "Народний фронт").

"До відома журналістів. У газеті "Урядовий кур’єр" опубліковано указ президента, який було ухвалено за результатами РНБО. Той документ про введення воєнного стану, який парламент ухвалив Учора (про 30 днів), наразі опрацьовується в юруправлінні й буде завтра надрукований у газеті "Голос України", - написала В.Сюмар на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

"Очевидно, це не та тема, довкола якої можливі будь-які маніпуляції з датами, формулюваннями чи неточностями", - наголосила вона.

У свою чергу віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі під постом головного редактора "Радіо НВ" Валерія Калниша в соцмережі Facebook зазначила, що в газеті "Урядовий кур'єр" у вівторок було помилково надруковано указ президента про введення в дію рішення РНБО про воєнний стан, де зазначено дату його початку з 26 листопада.

"З'ясували. Помилково надруковано, відповідальних буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Оголошення про спростування буде надруковано. Цей указ узагалі скасовано. У завтрашньому випуску буде оприлюднено закон і відповідний указ", - повідомила І.Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, 26 листопада Верховна Рада затвердила впровадження воєнного стану в низці областей України, оголошеного указом президента Петра Порошенка терміном на 30 діб. Однак наразі не зрозуміло, з якого часу й числа він упроваджується, оскільки в першому варіанті президентського указу значилося: з 14.00 26 листопада терміном на 60 діб. Водночас президент Петро Порошенко у своєму телезверненні заявив, що прийняв рішення про те, що дату впровадження воєнного стану буде скориговано - 9:00 28 листопада 2018 року. Фінальний текст указу, який проголосував парламент, поки що не опубліковано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА