14:13 27.11.2018

Freedom House закликає владу України дотримуватися прав людини протягом воєнного часу

2 хв читати
Freedom House закликає владу України дотримуватися прав людини протягом воєнного часу

Неурядова правозахисна організація Freedom House закликає українську владу дотримуватися балансу між інтересами національної безпеки та захистом прав людини після введення в дію Верховною Радою указу президента України Петра Порошенка про воєнний стан.

"Українська влада має дотримуватися ретельного балансу між інтересами національної безпеки та захистом прав людини з огляду на реакцію на загрози безпеці країни, які мали місце в Азовському морі, і втіленням положення про воєнний стан", - наводить слова директора програм у Європі та Євразії Freedom House Марка Берендта прес-служба організації у вівторок.

За його словами, запровадження воєнного стану допускає обмеження низки фундаментальних свобод, зокрема свободи зібрань, пересування та самовираження.

"Ми закликаємо українську владу лімітувати застосування будь-яких обмежень прав людини лише необхідними, зосередившись на конкретній загрозі безпеці, а не на широкому застосуванні можливості звужувати свободи. Будь-які обмеження фундаментальних свобод мають бути прозоро обґрунтованими та відповідати принципам демократичного суспільства", - сказав М.Берендт.

Він зазначив, що основні права та свободи, гарантовані Конституцією, мають максимально захищатися в Україні, особливо в міру наближення виборчого сезону-2019.

Як повідомлялося, Верховна Рада 26 листопада затвердила впровадження воєнного стану в низці областей України, оголошеного указом президента Петра Порошенка терміном на 30 діб. Однак наразі не зрозуміло, з якого часу й числа він упроваджується, оскільки в першому варіанті президентського указу значилося: з 14.00 26 листопада терміном на 60 діб. Водночас президент Петро Порошенко у своєму телезверненні заявив, що прийняв рішення про те, що дату впровадження воєнного стану буде скориговано - 9:00 28 листопада 2018 року. Фінальний текст указу, який проголосував парламент, поки що не оприлюднено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА