11:50 28.11.2018

Порошенко підписав закон про затвердження указу про запровадження воєнного стану

2 хв читати
Порошенко підписав закон про затвердження указу про запровадження воєнного стану

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про затвердження указу президента України "Про введення воєнного стану в Україні", повідомила прес-служба глави держави.

"Документом передбачається, що воєнний стан вводиться на 30 діб, до 26 грудня, у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азовсько-Керченської акваторії", - зазначила прес-служба.

У законі також міститься норма про те, що в період воєнного стану президент оголошує часткову мобілізацію в терміни та в обсягах відповідно до загроз національній безпеці та обороні України.

Раніше в середу, 28 листопада, голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалений парламентом закон про затвердження указу президента України "Про введення воєнного стану в Україні" та направив документ на підпис главі держави.

26 листопада Верховна Рада затвердила запровадження воєнного стану у низці областей України, оголошене указом президента П.Порошенко, терміном на 30 діб.

Воєнний стан запроваджується в областях, що межують із Росією та Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, а також в Донецькій та Запорізькій областях і внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії..

27 листопада в Раді національної безпеки і оборони України роз'яснили, що воєнний стан, введений в дію указом президента та підтриманий Верховною Радою, запроваджується в десяти областях України та у внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії з 14:00 26 листопада терміном на 30 днів.

А.Парубій роз'яснив, що воєнний стан у десяти областях України набуде чинності одночасно з відповідним законом - з дня його опублікування.

У тексті закону "Про затвердження указу президента України "Про введення воєнного стану в Україні" зазначено: "Цей закон негайно оголошується через засоби масовій інформації та набуває чинності з дня його опублікування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА