12:46 28.11.2018

Харківська міськрада затвердила заступником мера Овіннікову, підозрювану у справі про виділення землі

2 хв читати
Харківська міськрада затвердила заступником мера Овіннікову, підозрювану у справі про виділення землі

Харківська міська рада на сесії в середу затвердила на посаду заступника міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяну Овіннікову, що обіймала цю посаду до 1 червня 2017 року.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, "за" проголосував 61 депутат, "проти" - 0, 11 - утрималися.

Перед голосуванням депутат Ігор Черняк поцікавився у міського голови Харкова Геннадія Кернеса, чи не вважає він це призначення конфліктом інтересів, тому що Т.Овіннікова є обвинуваченою за двома справами про виділення землі в місті за т. зв. кооперативною схемою, які наразі розглядаються Дзержинським райсудом Харкова.

"Призначення ні в якій мірі не пов'язано з конфліктом інтересів. У нас немає жодного рішення суду про заборону обіймати Тетяні Іванівні посаду заступника міського голови", - сказав Г.Кернес.

Він також нагадав про презумпцію невинуватості.

Як повідомлялося, 23 березня 2017 року Т.Овінніковій було повідомлено про підозру у справі про виділення землі в Харкові за т. зв. кооперативною схемою. Їй інкримінували вчинення у складі організованої групи кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 та ч. 2 ст. 364 КК України, тобто пособництво в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території м. Харкова в інтересах третіх осіб.

За даними слідства, Т.Овіннікова, діючи у складі організованої групи спільно з іншими посадовими особами, сприяла заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, і цим спричинила збитки територіальній громаді міста на загальну суму понад 128,7 млн грн.

1 червня 2017 року апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу прокурора і відсторонив Т.Овіннікову з посади. Наступного дня стало відомо, що її звільнено з посади заступника та призначено радником міського голови.

Наразі в Дзержинському райсуді Харкова перебувають на розгляді два кримінальних провадження за фактами виділення землі за "кооперативної схемою", однією з підозрюваних за якими є Т.Овіннікова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА