13:35 28.11.2018

Харківська міськрада просить ВР дозволити переселенцям голосувати на місцевих виборах

1 хв читати
Харківська міськрада просить ВР дозволити переселенцям голосувати на місцевих виборах

Харківська міськрада виступає за надання права вимушеним переселенцям голосувати на місцевих виборах та обирати органи місцевого самоврядування за місцем свого фактичного проживання.

"Просимо вас невідкладно розглянути проект закону №6240 "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян)", - йдеться у зверненні до спікера Верховної Ради Андрія Парубія, ухваленому депутатами міськради на сесії в середу.

Автори документа зазначають, що близько 4% українських виборців, узятих на облік як внутрішньо переміщені особи, четвертий рік не можуть скористатися своїм правом голосу на місцевих виборах через неврегульованість законодавства. "Внутрішньо переміщені особи, які є новими членами наших територіальних громад, не можуть голосувати на місцевих виборах та обирати органи місцевого самоврядування за місцем свого фактичного проживання", - йдеться у зверненні.

У документі зазначено, що станом на 15 листопада 2018 року в Харкові на обліку в райуправліннях праці та соцзахисту населення перебувають 87,2 тис. внутрішньо переміщених осіб, зокрема 13,4 тис. дітей.

На думку авторів звернення, внесення змін до законодавства, які дадуть змогу переселенцям голосувати на місцевих виборах, сприятиме не лише реалізації їхніх виборчих прав, а й інтеграції внутрішньо переміщених осіб у нові територіальні громади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА