13:40 28.11.2018

ОБСЄ передала ЦВК обладнання та програмне забезпечення для посилення кібербезпеки виборів

1 хв читати
ОБСЄ передала ЦВК обладнання та програмне забезпечення для посилення кібербезпеки виборів

 Центральна виборча комісія отримала комплекс обладнання та програмного забезпечення, наданого координатором проектів ОБСЄ в Україні для посилення захисту Державного реєстру виборців від кіберзагроз.

"Це стало важливим кроком серед заходів, що вживаються комісією для посилення кібербезпеки адміністрування виборів в Україні в рамках підготовки до загальнонаціональних виборів 2019 року", - повідомляє в середу прес-служба ЦВК.

Зокрема, ЦВК були передані системи для комплексного технічного захисту мережі Держреєстру виборців. "Вони надають можливість виявляти загрози, запобігати вторгненню і реагувати на можливі кібератаки. Найближчим часом співробітники Служби розпорядника Держреєстру пройдуть відповідне навчання для управління зазначеними системами", - зазначають у комісії.

Керівник Служби розпорядника Держреєстру виборців Олександр Стельмах зазначив, що такі заходи забезпечать впровадження додаткових елементів системи, що стосуються безпосередньо захисту інформації.

За його словами, у рамках такого комплексного рішення система може реагувати на загрози та аномалії на різних рівнях - робочого місця, мережі, серверів, а також на різні спектри загроз - вірусну загрозу, спам, атаки із зовнішніх мереж, вторгнення тощо.

Поставка зазначеного обладнання здійснена в рамках проекту "Посилення кібербезпеки і прозорості виборчих процесів в Україні", що реалізується Координатором проектів ОБСЄ за фінансової підтримки уряду Норвегії та місії США в ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА