11:32 29.11.2018

Україна проситиме закрити Босфор для РФ через агресію у Керченській протоці

2 хв читати
Україна проситиме закрити Босфор для РФ через агресію у Керченській протоці

Україна має намір просити закриття протоки Босфор для проходу російськими кораблями з огляду на агресію РФ щодо українських військових суден у районі Керченської протоки, заявляє командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко.

"Я впевнений, що світова спільнота все-таки ухвалить рішення та визнає, що було здійснено агресію проти держави Україна... Через це і норми конвенції Монтре, а саме п.19-й, намагатимемося просити закриття протоки Босфор у Турецькій Республіці, щоб росіяни знали, як порушувати норми міжнародного права", - сказав І.Воронченко під час виступу на II Міжнародній конференції з питань морської безпеки в Києві в четвер.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада із застосуванням зброї затримали у Керченській протоці буксир "Яни Капу" і два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя через Чорне та Азовське моря. Судна відконвоювали до Керчі. Затримано 24 українських військових моряків, з них, за різною інформацією, від трьох до шести поранені. Під час операції РФ закривала судноплавство Керч-Єнікальським каналом, залучала вертольоти і бойові літаки.

ЄС і міністерства закордонних справ багатьох країн засудили російські агресивні дії в Азовському та Чорному морях проти українських суден. Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер і міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявили, що в діях української сторони в Керченській протоці не було нічого, що можна було б розцінювати, як провокацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА