12:13 29.11.2018

У ЄС не бачать альтернатив угоді щодо Brexit

2 хв читати
У ЄС не бачать альтернатив угоді щодо Brexit

Вироблена Брюсселем і Лондоном угода про вихід Великої Британії з ЄС не могла бути іншою, заявив координатор ЄС на переговорах щодо Brexit Мішель Барньє в четвер у Європарламенті.

"З огляду на високу складність питань стосовно виходу Сполученого Королівства (з ЄС - ІФ), методична угода про цей вихід, яка наразі перебуває на розгляді, є єдиною можливою", - наводять західні ЗМІ слова М.Барньє.

Глави держав і урядів 27 країн Євросоюзу в неділю на позачерговому засіданні Європейської ради затвердили угоду про вихід Великої Британії з ЄС і декларацію про майбутні відносини.

Тепер проект угоди щодо Brexit має витримати голосування в британському парламенті та Європарламенті. Британський парламент проголосує щодо угоди Британії з ЄС про Brexit 11 грудня, а сам вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року.

Згідно з британськими ЗМІ, у Великій Британії дедалі більше побоюються можливості того, що угода не пройде через парламент.

Крім того, напередодні міністр фінансів Великої Британії Філіп Геммонд заявив, що із суто економічної точки зору "безумовно найкращим рішенням" для країни було б її збереження у складі ЄС. Водночас, на думку міністра, "запропонований прем'єр-міністром (Великої Британії Терезою Мей - ІФ) план передбачає майже такі самі переваги, як і відмова від Brexit", і це найкращий шлях за умови, що Лондон не відмовиться від виходу з ЄС.

Напередодні газета Financial Times повідомляла, що в новому дослідженні для уряду Великої Британії є такі оцінки: Велика Британія до 2034 року недолічиться 9,3% ВВП, якщо парламент не затвердить план Brexit, узгоджений кабінетом міністрів на чолі з Т.Мей. Однак навіть якщо цей план буде схвалено, ВВП через 15 років буде на 3,9% менший, ніж у разі збереження членства в ЄС, зазначається в доповіді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА