13:08 03.12.2018

Президентський законопроект пропонує не поширювати воєнний стан на проведення місцевих виборів 23 грудня

2 хв читати
Президентський законопроект пропонує не поширювати воєнний стан на проведення місцевих виборів 23 грудня

Запропонований президентом України Петром Порошенком проект змін до закону про правовий режим воєнного стану надасть можливість провести місцеві вибори 23 грудня, повідомила представниця президента України у Верховній Раді, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко

"Сьогодні президент також подав зміни до закону про правовий режим воєнного стану, в якому визначив встановити дію ч.1 ст. 19 цього закону щодо заборони проведення в умовах воєнного стану виборів до органів місцевого самоврядування, що не поширюється на проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року"", - сказала І.Луценко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Вона пояснила, що запровадження воєнного стану - виключно для консолідації механізмів і інструментів для підготовки оборони країни до можливої агресії РФ.

"Ніякі свободи, ніякі права: ні свобода слова, ні свобода зібрань, ніякої конфіскації, ніякого розквартирування, ніякої конфіскації майна не буде, мобілізації не відбуватиметься у тому випадку, якщо Путін (президент Росії Володимир Путін - ІФ) не вдасться до сухопутної агресії щодо України", - наголосила представниця президента у Верховній Раді.

Пізніше на брифінгу І.Луценко уточнила: "Президент пропонує: не поширювати воєнний стан на проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року. Про що це говорить? Про те, що навіть у тих областях, де введено воєнний стан, у день, коли проводитимуть вибори в об'єднаних територіальних громадах, діяти військовий стан не буде".

Також вона повідомила, що в понеділок П, Порошенко подав до парламенту закон про припинення дії Договору про дружбу і співробітництво між Україною і РФ.

"Я думаю, що парламент зможе підтримати (цей законопроект - ІФ) відповідно до процедури", - сказала І.Луценко.

Раніше цього дня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект (№9357) про внесення зміни до ст.28 закону України "Про правовий режим воєнного стану" щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА