13:15 03.12.2018

Геращенко просить спікера ВР надати інформацію про ситуацію із Семенченком, диппаспортом і затриманням українців у Грузії

2 хв читати

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до спікера парламенту Андрія Парубія щодо надання інформації про перебування народного депутата Семена Семенченка (фракція "Самопоміч") в Грузії та його зв'язки з затриманими в цій країні українськими громадянами й має намір оформити своє питання у формі депутатського запиту.

"Я хочу звернутися до голови Верховної Ради зі зверненням, яке я оформлю як депутатський запит, чи є правдою те, що народний депутат Семенченко був із дипломатичним паспортом не в офіційному відрядженні, порушуючи правила використання дипломатичного паспорта, (в Грузії - ІФ) ... чи правда те, що було зафіксовано, що він перебував із людьми, в яких була нелегальна зброя", - сказала І.Геращенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Вона також зазначила, що хотілося б почути й офіційну позицію фракції "Самопоміч".

У свою чергу заступник керівника фракції "Самопоміч" Руслан Сидорович зазначив, що народний депутат С.Семенченко справді наразі перебуває в Грузії.

"Його ніхто не затримував", - сказав Р.Сидорович і назвав цю інформацію "фейковою".

За словами заступника голови фракції, єдиний зв’язок С.Семенченка і громадян України, затриманих у Тбілісі, - це участь в антитерористичній операції.

Як повідомлялося, в неділю, 2 грудня, МВС Грузії повідомило про затримання у Тбілісі сімох громадян України в готелі "Альянс". За інформацією прес-служби МВС, затримання відбулося на підставі ст.236 КК Грузії, яка передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

Серед затриманих - колишній грузинський військовослужбовець Лука Чхетія, який воював в українському батальйоні "Донбас". За заявою членів сім'ї Чхетія, він мав намір узяти участь у неділю в Тбілісі в акції протесту колишньої партії влади "Єдиний національний рух", лідером якої є екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі.

Коментуючи цю інформацію, голова Соціалістичної партії України Ілля Кива на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що серед затриманих українців нібито перебував "Семенченко, якого затримали в Грузії і який уникнув арешту, використовуючи дипломатичний паспорт України". "Зараз нардеп вилетів у невідомому напрямку", - написав політик.

У свою чергу народний депутат України С.Семенченко спростував інформацію про те, що його затримали напередодні в Тбілісі. Він заявив, що затримані МВС Грузії громадяни України не причетні й не мали наміру відвідувати акцію опозиції, не згодної з підсумками президентських виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА