15:40 03.12.2018

Найпозитивніше українці ставляться до Вакарчука і Зеленського, а найбільш впізнаваними є Порошенко і Ляшко

4 хв читати

Найбіль позитивне ставлення у громадян України до рок-музиканта Святослава Вакарчука, а найбільш негативне - до екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка, а найбільш впізнавані політики - президент України Петро Порошенко і лідер радикальної партії Олег Ляшко, свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Так, на запитання про те, яким є ваше ставлення до цих українських політиків і представників української влади, до С.Вакарчука 42% респондентів відповіли, що позитивне або радше позитивне, 36% - негативне або радше негативне, 3% опитаних не чули про нього і 20% вагалися з відповіддю.

До шоумена Володимира Зеленського 40% опитаних ставляться позитивно або скоріше позитивно, 38% - негативно або радше негативно, 1% не чули про нього і 19% вагалися з відповіддю.

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко у 28% опитаних викликає позитивне або радше позитивне ставлення, у 50% - негативне або радше негативне. Не чули про нього 7%, вагалися з відповіддю 15%.

До лідера партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко 25% респондентів ставляться позитивно або радше позитивно, 64% - негативно або радше негативно, не чули про неї 1%, вагалися з відповіддю 10%.

Мер Львова, лідер "Об'єднання" Самопоміч "Андрій Садовий у 22% опитаних викликає позитивне або радше позитивне ставлення, у 54% - негативний або радше негативне. Не чули про нього 7%, вагалися з відповіддю 17%.

До мера Києва Віталія Кличка 20% респондентів ставляться позитивно або скоріше позитивно, 66% - негативно або скоріше негативно, не чули про нього 1%, вагалися з відповіддю 14%.

Співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко у 18% опитаних викликає позитивне або радше позитивне ставлення, 67% ставляться до нього негативно або радше негативно, 6% не чули про нього, 8% не змогли надати відповідь.

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко має позитивне або радше позитивне ставлення у 17% респондентів, негативно або радше негативно - у 2%; 14% не чули про нього, 16% вагалися з відповіддю.

Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана 17% опитаних сприймають позитивно або радше позитивно, але 73% - негативно або радше негативно, 1% не чули про нього і 9% не змогли дати відповідь.

О.Ляшку симпатизають 16% опитаних, 77% оцінюють його негативно, не чули про нього менше 1%, вагалися з відповіддю 8%.

До чинного президента П.Порошенка позитивно або радше позитивно ставляться 15% опитаних, негативно або радше негативно - 77%, не чули про нього 0%, і вагалися з відповіддю 8%.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович "має позитивне або радше позитивне ставлення у 14%, негативне або радше негативне - у 71%, не чули про нього 6%, вагалися з відповіддю 10%

Заступник глави парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул викликає симпатію у 13% опитаних, але негативно або радше негативно до нього ставляться 56%, не чули про нього 19%, вагалися з відповіддю 12%.

Екс-президента Грузії, лідера руху "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі позитивно оцінюють 12% респондентів, 70% - негативно або радше негативно, 2% не чули про нього, 16% вагалися з відповіддю.

До глави партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока 11% ставляться позитивно або радше позитивно, 73% - негативно або радше негативно, 3% не чули про нього і 13% вагалися з відповіддю.

Главу Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова позитивно оцінюють 10% опитаних і 75% - негативно, 4% не чули про нього, і 11% не змогли надати відповіді.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій має позитивне ставлення у 10% опитаних, але у 76% - негативне або радше негативно. 4% не чули про нього і 10% вагалися з відповіддю.

До секретаря РНБО Олександра Турчинова 9% ставляться позитивно і 75% - негативно; 4% не чули про нього, не змогли надати відповіді 12%.

Лідер громадського руху "Український вибір - Право народу", член партії "За життя" Віктор Медведчук має симпатії у 8% опитаних, але 67% оцінюють його негативно. Ще 11% не чули про нього, 13% вагалися з відповіддю.

До екс-прем'єра А.Яценюка позитивно ставляться лише 7% респондентів і негативно - 84%. Не чули про нього 2% і 8% не змогли надати відповіді.

Опитування "Динаміка суспільно-політичних поглядів в Україні" було проведено з 29 вересня до 14 жовтня 2018 року Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI).

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2400 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА