17:10 03.12.2018

Порошенко з командувачами арміями Канади та США в Європі проінспектували тактичні навчання ЗСУ

2 хв читати
Порошенко з командувачами арміями Канади та США в Європі проінспектували тактичні навчання ЗСУ

Президент України Петро Порошенко проінспектував бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою на загальновійськовому полігоні оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ) в Чернігівській області, повідомляє сайт глави української держави.

За словами президента, під час сьогоднішніх навчань військові показали високу дисципліну й майстерність, продемонстрували високий бойовий вишкіл нової української армії. "Це те, чого ми досягли за останні 4,5 року, й те, як ми готові зустрічати ворога. В складну хвилину ви стоїте на захисті суверенітету та територіальної цілісності", - зазначив П.Порошенко в понеділок.

Він наголосив, що цю оцінку поділяють не лише в Міністерстві оборони й начальник Генерального штабу, а й партнери України зі США, Канади та інших країн-членів НАТО.

Як повідомляє сайт президента, на навчаннях також були присутні командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі Крістофер Каволі та командувач Сухопутних військ ЗС Канади Жан-Марк Лантьє.

Президент нагадав, що РФ вчинила агресію проти України, і, відповідно до пропозицій Воєнного кабінету та РНБО, було впроваджено воєнний стан на 30 днів. "Відповідно до заходів воєнного стану я прийняв рішення скоротити період бойового злагодження та забезпечити своєчасну передислокацію військ на місця можливого удару з боку країни-агресора. Йдеться не лише про ділянки українсько-російського кордону, а й про захист портів, захист узбережжя Азовського та Чорного морів, забезпечення кроків протиповітряного захисту", - нагадав глава держави.

У свою чергу Ж.-М.Лантьє привітав з успішним проведенням навчань, відзначив відвагу та професіоналізм українських військовослужбовців. "Канада стоїть пліч-о-пліч з Україною. Наші збройні сили пишаються, що мають можливість працювати з вами, багато чого вчитися у вас і ділитися з вами власним досвідом", - зазначив він.

"Маю приємність працювати з українськими ЗС уже кілька років, і для мене дуже приємно бачити розвиток вашої армії, високопрофесійних і багатофункціональних воїнів", - сказав К.Каволі.

В Україні четвертий рік поспіль діють навчально-тренувальні місії  JMTG-U та UNIFIER за участі американських та канадських інструкторів відповідно. Під час спільної бойової підготовки українці діляться із союзниками реальним бойовим досвідом і підвищують рівень взаємосумісності з військами країн НАТО. Під час навчань, які триватимуть іще кілька днів, відпрацьовуються дії, наближені до реальних бойових, зокрема питання знищення противника в різних видах бою із залученням підрозділів Повітряних сил ЗСУ, армійської авіації та підрозділів оперативного забезпечення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА