13:51 04.12.2018

Гройсман пропонує закріпити в Конституції 3-рівневий адміністративно-територіальний устрій України

2 хв читати
Гройсман пропонує закріпити в Конституції 3-рівневий адміністративно-територіальний устрій України

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає за встановлення трирівневої системи адміністративно-територіального устрою під час внесення змін до Конституції України.

"Які пропонується закріпити основні напрями змін в Конституції в цій частині? Формування трирівневої системи адміністративно-територіального устрою: громада, район, регіон... і окремий статус Києва та Севастополя", - сказав В.Гройсман під час круглого столу "Реформа місцевого самоврядування" у вівторок.

Прем'єр також наголосив на важливості гарантування ефективної системи місцевого самоврядування та її матеріально-фінансової основи: передбачається формування рад об'єднаних територіальних громад (ОТГ), районних та обласних рад, а також утворення повноцінних виконкомів районних і обласних рад.

"Фактично обласні та районні ради припинять виконувати функції номінальні, а отримають виконавчі повноваження, які сприятимуть соціально-економічному розвитку і районів, і регіонів", - сказав глава уряду.

Окремим напрямом В.Гройсман виділив формування інституту префекта. "Це важливий елемент балансу і противаг. Префект буде представником державної влади на території", - сказав прем'єр.

За його словами, префект фактично координуватиме діяльність центральних органів виконавчої влади як держвертикалі, також він відповідатиме за запровадження держпрограм на території та здійснюватиме нагляд над відповідністю актів місцевого самоврядування законам та Конституції.

"Я вважаю, що два глобальні завдання, які стоять перед нами на найближчі роки, це Конституція, введення нового закону про адміністративно-територіальний устрій з одночасним проведенням у 2020 році виборів на новій адміністративно-територіальній основі", - наголосив В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА