08:00 05.12.2018

Держдеп США закликає Європу відмовитися від "Північного потоку-2"

2 хв читати
Держдеп США закликає Європу відмовитися від "Північного потоку-2"

Євросоюз повинен відмовитися від проекту "Північний потік-2" у зв'язку з інцидентом у Керченській протоці, заявив високопоставлений представник держдепартаменту США.

"Керченський інцидент повинен стати свідченням для всіх європейських партнерів, що будівництво "Північного потоку-2" є поганою ідеєю, це стало очевидним", - йдеться в поширеній держдепартаментом заяві чиновника, не названого на ім'я.

Він зазначив, що створення додаткової газової інфраструктури в обхід України знижує можливості "стримування російської агресії".

За словами представника держдепу, питання про будівництво газопроводу обговорювалося з Німеччиною, її політики після керченського інциденту стали більше прислухатися до Вашингтона в питанні будівництва "Північного потоку-2".

Разом з тим, як повідомлялося раніше, генеральний секретар партії Ангели Меркель і її можливий наступник на посту канцлера ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що пропозиції про відмову від будівництва "Північного потоку-2" є надмірно жорсткими.

В інтерв'ю ARD вона зазначила, що буде "занадто радикальним" відмовлятися від політичної підтримки проекту, проте Берлін може розглянути питання про зниження обсягів газу, який планується отримувати трубопроводом.

Вона нагадала, що Росія продовжувала поставляти газ ФРН навіть за часів "холодної війни".

Раніше політик у зв'язку з інцидентом в Керченській протоці запропонувала заборонити російським суднам, які проходитимуть з Азовського моря, заходити в порти західних країн.

В інтерв'ю ARD вона заявила: "Ми маємо визнати, що були недостатньо жорсткими, інакше Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ) не пішов би на такий крок", маючи на увазі затримання Росією українських кораблів в Чорному морі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА