08:09 05.12.2018

Тимошенко взяла участь у круглому столі Атлантичної ради, заявляють в "Батьківщині"

2 хв читати
Тимошенко взяла участь у круглому столі Атлантичної ради, заявляють в "Батьківщині"

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко в рамках робочого візиту в США взяла участь у круглому столі Атлантичної ради, де обговорювалися питання безпеки України, повідомила прес-служба партії.

В інформації, розміщеній на сайті "Батьківщини", зазначається, що в зустрічі брали участь також понад 20 представників Атлантичної ради, виконавчої влади США, міжнародних фінансових інституцій та провідних дослідницьких центрів.

Як зазначається, учасники обговорили питання поточної ситуації з безпеки в Україні. Зокрема, йшлося про наслідки і кроки, зроблені в результаті ескалації в Азовському морі і можливість посилення санкцій (проти РФ - ІФ).

Окрім того, в рамках візиту Ю.Тимошенко зустрілася також з сенатором, членом сенатських комітетів з питань збройних сил і розвідки Томом Коттоном.

В інформації прес-служби партії "Батьківщина" повідомляється, що сторони обговорили ескалацію війни Російської Федерації проти України, зокрема останні події навколо Керченської протоки. Також йшлося про ситуацію навколо введення воєнного стану в Україні.

Ю.Тимошенко поінформувала свого співрозмовника про позицію партії щодо забезпечення політичного процесу - проведення виборів і недопущення звуження прав і свобод громадян України. Вона також подякувала Т.Коттону за співавторство в резолюції про засудження агресії проти українських військових кораблів.

Також політики обмінялися думками щодо конкретних кроків, які могли б здійснити найближчим часом адміністрація і сенат США для посилення підтримки Збройних сил України, зокрема Військово-морських сил ЗС України.

Ю.Тимошенко закликала до посилення санкцій проти Росії і висловила позицію, що Мінські угоди були недостатніми для встановлення стійкого миру в Україні. Лідер "Батьківщини" наголосила на необхідності проведення переговорів у форматі "Будапешт плюс" з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму із залученням Верховного комісара ЄС і керівництва Німеччини.

Крім того, на зустрічі були присутні також заступник лідера "Батьківщини", голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря і голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА