09:56 05.12.2018

Тимошенко обговорила з Волкером ескалацію війни Росії проти України та закликала США до посилення санкцій проти РФ

2 хв читати
Тимошенко обговорила з Волкером ескалацію війни Росії проти України та закликала США до посилення санкцій проти РФ

У рамках поїздки до США лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, під час якої сторони обговорили ситуацію в Україні насамперед ескалацію війни Росії проти України - останні події в районі Керченської протоки.

"Курт Волкер наголосив на необхідності повернення до України захоплених моряків і військових кораблів. Зі свого боку Юлія Тимошенко подякувала США за допомогу та підтримку нашої держави... Голова партії закликала до посилення санкцій проти країни-агресора, а також наголосила на необхідності надання допомоги Військово-Морським силам України", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті "Батьківщини" в середу вранці.

В інформації зазначається, що К.Волкер подякував Ю.Тимошенко за чітку позицію щодо необхідності продовження інтеграції України в НАТО та ЄС. Він наголосив, що США і надалі підтримуватимуть політику відкритих дверей НАТО для Української держави.

"Крім того, сторони предметно обговорили бачення Ю.Тимошенко і "Батьківщини" щодо нової Конституції, Нового економічного курсу та пропозицій щодо нових кроків для завершення війни та встановлення миру", - інформують в політсилі.

Також Ю.Тимошенко провела зустріч із сенатором від штату Іллінойс, високопоставленим членом Демократичної партії США і членом сенатського Комітету з питань оборони Річардом Дурбіним.

"Сторони обговорили питання поточної ситуації безпеки в Україні, зокрема останні події в районі Керченської протоки. Йшлося також про політичну та соціально-економічну ситуацію в нашій країні... Вона наголосила на необхідності посилення санкцій проти країни-агресора Росії", - повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Ю.Тимошенко подякувала сенатору за підтримку та допомогу, яку США надають Україні. Крім того, політик висловила особисту подяку Р.Дурбіну за його ключову роль в її звільнення з в'язниці в 2013 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА