15:43 05.12.2018

Комітет Ради із закордонних справ рекомендує припинити дію Договору про дружбу з РФ

2 хв читати
Комітет Ради із закордонних справ рекомендує припинити дію Договору про дружбу з РФ

Комітет Верховної Ради із закордонних справ рекомендував парламенту підтримати за основу і в цілому президентський законопроект (№0206) про припинення дії Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Як передає кореспондент агентство "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення члени комітету підтримали на засіданні в середу в Києві.

Як повідомлялося, 3 грудня президент України Петро Порошенко вніс проект закону, в якому пропонує припинити дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією з 1 квітня 2019 року.

"Припинити з 1 квітня 2019 року дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 в Києві і ратифікованого Верховною Радою України від 14 січня 1998 року відповідно до статті 40 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією", - йдеться в законопроекті №0206.

Глава комітету Верховної Ради із закордонних справ Ганна Гопко повідомила, що парламент зможе розглянути цей документ у четвер, 6 грудня, якщо комітет отримає весь пакет документів від Міністерства закордонних справ України і буде присутній міністр Павло Клімкін. За її словами, комітет, зокрема, просить МЗС надати копію ноти, яку Київ направив Росії в зв'язку з наміром припинити дії Договору про дружбу.

Згідно з Регламентом, для розгляду Верховною Радою законопроекту має бути висновок головного комітету. Для законопроекту про припинення дії договору з РФ це комітет із закордонних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА