17:24 05.12.2018

МЗС розглядає денонсацію Договору з РФ щодо Азовського моря, але документ ще не вичерпав себе в позовах проти РФ у міжнародних судах

2 хв читати
МЗС розглядає денонсацію Договору з РФ щодо Азовського моря, але документ ще не вичерпав себе в позовах проти РФ у міжнародних судах

Денонсація Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки актуальна, але документ ще не вичерпав себе у судових процесах України проти Росії, зазначають у Міністерстві закордонних справ України.

"Я думаю, що це своєчасно. Але коли це буде, я не скажу", - сказав заступник глави МЗС Василь Боднар на засіданні комітету Верховної Ради із закордонних справ у середу.

"Звичайно, рішення буде прийнято. Але досі Договір 2003 року ще повністю не використаний у судових процесах", - додав він.

Заступник глави МЗС пояснив, що досі тривають процедури подання матеріалів до міжнародних судів і узгодження всіх процесуальних нюансів.

"Зараз питання про денонсацію Договору про Азовське море перебуває на розгляді", - зазначив В.Боднар.

Він пояснив: "Для нас важливо продовжити процес виходу з договорів, які для нас не важливі. Але Договір 2003 року зараз не вичерпав повністю свій потенціал. Якщо в односторонньому порядку денонсуємо Договір, це не означає, що денонсацію визнає російська сторона. Як було з договорами про розміщення Чорноморського флоту. Російська сторона відмовилася від них. А ми вважаємо їх чинними".

Договір між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки підписано у грудні 2003 року, а ратифіковано у квітні 2004 р.. Згідно з його положеннями, Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами України та Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА