17:48 05.12.2018

В Єврокомісії звинуватили Росію в спробах вплинути на вибори і референдуми в країнах ЄС

2 хв читати
В Єврокомісії звинуватили Росію в спробах вплинути на вибори і референдуми в країнах ЄС

Заступник голови Єврокомісії Андрус Ансіп на тлі підготовки ЄС до виборів в Європарламент в травні 2019 року обвинуватив Росію в тому, що вона є основним джерелом дезінформації для європейських країн.

"Нам потрібно бути разом, об'єднати наші сили для захисту нашої демократії від дезінформації. Ми бачили спроби втручання в наші вибори і референдуми та докази, що вказують на Росію як на основне джерело цих кампаній", - наводяться слова А.Ансіпа в прес-релізі Єврокомісії .

У свою чергу глава дипломатії ЄС Федерика Могерині також закликала захиститися від дезінформації, яка "розбурхує ненависть, розкол і недовіру до демократії".

"Як Європейський союз ми вирішили діяти разом і посилити нашу відповідь, підтримувати наші принципи, сприяти життєстійкості наших суспільств, в їхніх межах і навколо них. Це європейський спосіб відповісти на один з головних викликів нашого часу", - наводяться її слова в заяві Єврокомісії.

Західні ЗМІ в свою чергу нагадують, що раніше Єврокомісія запропонувала створити систему екстреного оповіщення про дезінформацію, яка б діяла між країнами ЄС і органами влади союзу.

Також передбачається збільшити бюджет на протидію пропаганді - з 1,9 млн до 5 млн євро: ці гроші мають піти на розширення штату фахівців і додаткове обладнання.

Крім цього, Єврокомісія зобов'язала компанії Facebook, Google, Twitter, Mozilla активно реагувати на заяви про факти дезінформації. Також ці компанії мають надавати Єврокомісії щомісячні - з січня до травеня 2019 року - звіти про свою роботу в цьому напрямі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА