18:54 05.12.2018

Вирок за підкуп виборців в Одеській області має стати сигналом про неприпустимість порушення законів - Березенко

2 хв читати
Вирок за підкуп виборців в Одеській області має стати сигналом про неприпустимість порушення законів - Березенко

Реальний вирок представниці партії "ВО "Батьківщина" за підкуп виборців на виборах до об'єднаної територіальної громади міста Кілія (Одеська обл.) є чітким сигналом того, що незаконні дії під час виборів неприпустимі, наголошує заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко.

"Злочин представника партії "Батьківщина" на виборах до об'єднаної громади міста Кілія Одеської області повністю доведено. Представник "Батьківщини" отримала вирок - 5,5 року ув'язнення. Показання про підкуп виборців надані під відеозапис, ця людина за документами офіційно представляла "Батьківщину" на цих виборах. У цієї людини було вилучено кошти, зошити з особистими даними виборців, із зазначенням прізвищ виборців, які проголосували за кандидата від "Батьківщини", - розповів С.Березенко журналістам у парламенті, повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

За його словами, представниця "Батьківщини" стала першою в Україні засудженою до реального позбавлення волі за порушення виборчого законодавства.

"Я думаю, що цей конкретний випадок є чітким сигналом для кожного, що брати участь у незаконних діях під час виборів абсолютно неприпустимо", - підсумував він.

Раніше прес-служба прокуратури Одеської області повідомила, що Кілійський районний суд визнав підозрювану винною в неодноразовому підкупі виборців "на користь окремої політичної сили в м. Кілія і в с. Шевченкове цього самого району". Кримінальне провадження розслідувалася за ч. 2, ч. 4 ст. 160 КК України. Жінку засудили до 5 років і 6 місяців позбавлення волі, а також позбавили права провадити діяльність, пов'язану з виборчим процесом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА