14:12 06.12.2018

У Вашингтоні обіцяють продовжити санкційний тиск на Москву

1 хв читати
У Вашингтоні обіцяють продовжити санкційний тиск на Москву

Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Аарон Уесс Мітчелл у четвер заявив, що Вашингтон продовжуватиме чинити тиск на Москву, щоб російська сторона припинила "агресію в Україні".

"Держсекретар Помпео дав чітко зрозуміти ще влітку в заяві щодо Криму про те, що США продовжуватимуть застосовувати заходи проти Росії доти, доки Москва повністю не виконає мінські угоди і доки не поверне контроль над Кримом Україні", - сказав він на засіданні Ради глав МЗС країн ОБСЄ в Мілані.

А.У.Мітчелл також закликав Росію звільнити затриманих 25 листопада в районі Керченської протоки українських моряків і повернути Україні її кораблі.

"Ми закликаємо Росію припинити її агресію в Україні, звільнити затриманих моряків і судна, повернути контроль над Кримом Україні і припинити утиски неозброєних цивільних спостерігачів ОБСЄ", - зазначив він.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники із застосуванням зброї затримали три кораблі ВМС України. Кілька українських моряків отримали поранення. У зв'язку з інцидентом в Росії порушено справу за частиною 3 статті 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин державного кордону).

У Києві назвали дії російських прикордонників неправомірними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА