16:23 06.12.2018

Порошенко доручив Кабміну, обладміністраціям і КМДА вжити заходів для завершення об'єднання територіальних громад

2 хв читати
Порошенко доручив Кабміну, обладміністраціям і КМДА вжити заходів для завершення об'єднання територіальних громад

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів забезпечити розробку і внесення на розгляд парламенту законопроекту із вдосконалення законодавства про місцеві вибори у зв'язку зі створенням об'єднаних територіальних громад, а також вжити заходів із підтримки створення до 2020 року дієвих громад.

"З метою ... завершення процесу об'єднання територіальних громад ... постановляю: Кабінету Міністрів України забезпечити розробку і внести на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо вдосконалення законодавства про місцеві вибори у зв'язку з утворенням об'єднаних територіальних громад; вжиття в установленому порядку заходів щодо надання державної підтримки для завершення до 2020 року формування та утворення дієвих територіальних громад по всій території України", - йдеться в указі глави держави від 6 грудня.

Уряду також доручено сприяти розвитку сільських територій, зокрема шляхом збільшення обсягів надання фінансової підтримки органам місцевого самоврядування для впровадження реформи в сфері освіти, зокрема модернізації мережі опорних шкіл, придбанні шкільних автобусів, підключення навчальних закладів до швидкісного Інтернету.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям надано завданя забезпечити розробку і затвердження планів перспективного розвитку відповідних областей, міста Києва на 2019-2021 роки з урахуванням інноваційного потенціалу регіонів, конкурентних переваг і стратегічного бачення їхнього розвитку, результатів реформ щодо децентралізації влади, об'єднання територіальних громад та їхньої фінансової спроможності, а також реформ у сферах освіти, охорони здоров'я, зокрема розвитку інклюзивного навчання та медичного обслуговування у сільській місцевості, і інфраструктурних змін.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано розробити і затвердити плани перспективного розвитку відповідних міст, селищ і сіл на 2019-2021 роки з урахуванням регіональних стратегій розвитку, місцевих пріоритетів, визначених територіальними громадами.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА