19:21 06.12.2018

Найбільші розкрадання у ЗСУ відбувалися за міністра оборони Гриценка та прем'єра Тимошенко

2 хв читати
Найбільші розкрадання у ЗСУ відбувалися за міністра оборони Гриценка та прем'єра Тимошенко

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з розслідування розкрадань у Збройних силах України (ЗСУ) і підривання обороноздатності держави в 2004-2017 роках за результатами шестимісячної роботи дійшла висновку, що найбільші розкрадання у ЗСУ відбувалися за міністра оборони Анатолія Гриценка та прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка" в четвер, про це заявив голова ТСК, народний депутат фракції "БПП" Іван Вінник журналістам на брифінгу у Верховній Раде.

"Ми досліджуємо розкрадання не тільки через контекст корупційних оборудок, ми досліджуємо і причини того, чому на початок 2014 року ЗСУ не були готові до стримування збройної агресії РФ. Під час дослідження було з'ясовано, що ЗСУ в 2014 році не могли були готові до стримування зовнішньої агресії, адже порядок денний міністрів оборони, які працювали з 2004 по 2014 рік, був продиктований з Кремля. У Москві давали, а в Києві виконували вказівку максимально знижувати обороноздатність України. Згідно з воєнними доктринами 2005-2007 років, взагалі не передбачалася будь-яка агресія з боку Росії", - заявив І.Вінник.

Голова ТСК повідомив, що, за інформацією Київського наукового дослідницького інституту судових експертиз, найбільший розпродаж військової техніки відбувся за міністра оборони А.Гриценка.

"У цьому випадку не можу не згадати Анатолія Гриценка, так званого воєначальника, який дозволив собі продаж військової техніки не лише із стратегічних резервів, а ще й знімав техніку з потреб ЗСУ і продавав її на експорт. Зрозуміло, що продавав не сам, а з санкції Кабінету Міністрів. По суті, вся техніка, яка була продана з 2005 по 2014 роки, була продана нижче ринкової вартості за двома урядовими розпорядженнями: №264-п від 14 липня 2005 року та №1092-с від 6 травня 2008 року, підписаними прем'єр-міністром Юлією Тимошенко", - заявив парламентар.

У звіті ТСК зазначено точний перелік озброєння, вилученого у ЗСУ за часів колишніх міністрів оборони А.Гриценка, Михайла Єжеля, Юрія Єханурова, Дмитра Саламатіна, Павла Лебедєва в урядах Ю.Тимошенко, Віктора Януковича та Миколи Азарова.

"Дуже прикро, що деякі з колишніх керівників Міноборони сьогодні намагаються балотуватися в президенти України і претендують, що вони нібито є новим поколінням чесних політиків. Хоча той самий Анатолій Гриценко на посаді міністра оборони дозволив зниження оборонного потенціалу на десятки мільярдів гривень. Це, безумовно, призвело до окупації частини території України", - заявив І.Вінник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА