20:20 06.12.2018

НБУ пропонує оптимізувати законодавство з питань санкцій

2 хв читати
НБУ пропонує оптимізувати законодавство з питань санкцій

Національний банк України (НБУ) направив у комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин свої пропозиції щодо змін до законодавства з питань санкцій.

Згідно з повідомленням на веб-сайті НБУ, зокрема, центральний банк пропонує створити державний механізм контролю, аналогічний тому, який створив сам Нацбанк ще в 2014 році.

"Ми як орган державної влади на виконання закону "Про санкції" створили реальний механізм застосування санкцій у банківській системі, який ефективно діє вже кілька років. Вважаємо, що наш досвід може допомогти державі максимально дієво застосовувати санкції щодо підсанкційних осіб", - цитує прес-служба центробанку начальника відділу правового забезпечення банківських послуг юридичного департаменту НБУ Романа Кармазіна.

Як йдеться в повідомленні, НБУ вважає ефективним: самостійно або разом з іншими обмеженнями застосовувати санкцію "блокування активів" як одну з найефективніших у відношенні підсанкційних осіб; створити державний механізм контролю за повним застосуванням санкцій, який має полягати у визначенні порядку застосування і способу контролю за застосуванням санкцій до підсанкційних осіб, із застосуванням практик і досвіду НБУ та іноземних органів державної влади (зокрема, спеціально створеного в США органу державної влади, який застосовує санкції, - офісу OFAC Державного казначейства США); синхронізувати введені санкції з аналогічними діями США, ЄС, Канади для досягнення максимального ефекту.

НБУ також запропонував народним депутатам внести зміни в законодавство, які дозволять державним органам: не застосовувати обмеження щодо отримання, обробки і передачі персональних даних підсанкційних осіб; ввести правило "50 + 1", яке дозволить автоматично застосовувати санкції до юридичних осіб, в яких підсанкційні особи володіють 50% і більше акцій (паїв).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА