10:17 07.12.2018

Порошенко: Москва продовжить агресивно діяти стосовно Заходу

2 хв читати
Порошенко: Москва продовжить агресивно діяти стосовно Заходу

Росія має небезпечну кількість кораблів у Чорному морі, що може загрожувати членам НАТО - Румунії, Болгарії і Туреччині, заявив президент України Петро Порошенко

"Останні події безпосередньо впливають на безпеку всього НАТО. Нині Росія має загрозливу кількість морських кораблів у Чорному морі, що означає, що це може загрожувати членам НАТО - Румунії, Болгарії та Туреччині. І це може бути лише початком", - написав П.Порошенко у своїй статті для газети The New York Times, повідомляє прес-служба глави держави в п'ятницю.

Президент також акцентував увагу на значній присутності Росії у Балтійському морі.

"Нещодавно російські бійці були перехоплені не вперше над Балтійським регіоном і не подали плану польотів. Хто може гарантувати, що це не репетиція патрулювання над горезвісним газопроводом "Північний потік-2", який будує Росія через Балтійське море, щоб кинути виклик Європі?", - наголосив він.

П.Порошенко зазначив, що мета Росії очевидна: вона хоче повернутися до тієї епохи, коли майно та землю вилучали силою, і після України Москва продовжить також діяти і стосовно Заходу, "наскільки світ дозволить". "Демократичні країни повинні зробити вибір: виступати за те, що є правильним, або продовжувати умиротворення президента Володимира Путіна. Якщо історія і навчила нас чогось, так це того, що заспокоєння має смертельні наслідки", - написав він.

Водночас П.Порошенко зазначив, що, незважаючи на кремлівську пропаганду, президент Росії В.Путін слабкіший, ніж він хоче здаватися Заходу.

"Захід може - за рахунок підвищення вартості агресії - змусити його послухатись. Скільки ще треба ворожості, щоб Захід використав тверду валюту, якою торгує Кремль, - силу? Росія використала хімічну зброю в Британії; здійснювала кібератаки на Заході; обстрілювала мирних жителів у Сирії та розв'язала війну у Східній Україні. Чи не час вже діяти?", - наголосив президент.

П.Порошенко нагадав, що президент США Дональд Трамп "продемонстрував справжнє лідерство", скасувавши свою зустріч із В.Путіним на саміті "Великої двадцятки" в Аргентині через захоплення Росією кораблів і матросів.

"Ми отримали відчутну підтримку Білого дому та Конгресу, включаючи оборонне озброєння, сильніші санкції та надійніші американські постачання енергоресурсів. Разом партнери з обох боків Атлантики можуть надалі підвищувати ціну для Росії за погрози нашій колективній безпеці", - наголосив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА