11:03 07.12.2018

США готові і надалі підтримувати Україну в зміцненні флоту і реформі оборонпрому - заступник міністра оборони

2 хв читати
США готові і надалі підтримувати Україну в зміцненні флоту і реформі оборонпрому - заступник міністра оборони

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і заступник міністра оборони США у справах РФ, України та Євразії Лора Купер обговорили в Києві питання першочергових потреб українських ВМС і подальші кроки в контексті отримання Україною допомоги у сфері безпеки.

"Лора Купер наголосила, що США готові підтримати Україну в подальшому зміцненні ВМС та реформі оборонної промисловості відповідно до стандартів НАТО", - повідомляє в п'ятницю вранці прес-служба українського віце-прем'єра.

І.Климпуш-Цинцадзе подякувала американській стороні за своєчасне публічне засудження російської агресії проти України в районі Керченської протоки, яка є грубим порушенням міжнародного права, а також блокування РФ українських портів Бердянськ і Маріуполь, що вже негативно впливає на економічну ситуацію на Сході України.

У свою чергу Л.Купер підтвердила, що США готують комплексну відповідь на дії Кремля. "Ми чітко розуміємо, що це був повноцінний акт агресії з боку РФ", - наголосила вона.

Заступник міністра оборони США відзначила єдність європейських і західних лідерів щодо засудження агресивних дій Росії в Україні. "Ми бачимо єдність у питанні підтримки України міжнародною спільнотою. Лідери країн ЄС та США чітко заявили про те, що РФ має звільнити українських моряків і повернути захоплені українські судна", - зазначила вона.

Під час зустрічі йшлося також про перетворення, які зараз відбуваються в оборонній сфері України. У цьому контексті І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що, незважаючи на тиск РФ, Україна не має наміру уповільнювати темпи реформ у державі, включно з реформуванням Збройних сил.

"Україна чітко демонструє бажання здійснювати необхідні трансформації в секторі безпеки та оборони. Зокрема, цього року було ухвалено закон "Про національну безпеку України", який наближає нас до стандартів та критеріїв НАТО. Тепер необхідно здійснити наступні кроки для його реалізації. Розраховуємо, що США і надалі підтримуватимуть Україну в перетвореннях оборонної та безпекової сфери", - сказала віце-прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА