12:57 07.12.2018

У "Нашому краї" закликають звільнити майже 100 голів РДА за перешкоджання децентралізації

2 хв читати
У "Нашому краї" закликають звільнити майже 100 голів РДА за перешкоджання децентралізації

Партія "Наш край" закликає звільнити 99 голів районних державних адміністрацій (РДА), де гальмується реформа децентралізації, і провести наступні вибори до об'єднаних територіальних громад (ОТГ), заявив народний депутат від партії Сергій Шахов.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба партії, С.Шахов зазначив, що території, де блокується децентралізація, помітно відстають у соціально-економічному розвитку від об'єднаних територіальних громад.

"В об’єднаних територіальних громадах значно вища динаміка зростання власних доходів на одного мешканця, надходжень місцевих податків і зборів. В ОТГ будують дороги, лікарні, садки, школи, центри надання адміністративних послуг. Це підтверджує правильність курсу на децентралізацію та створення об’єднаних громад, і партія “Наш край” бере в цьому активну участь. Натомість блокування децентралізації на окремих територіях видається злочином перед людьми", - сказав нардеп.

Він висловив думку, що голів РДА, де блокується децентралізація, необхідно звільнити з посад.

"Карта децентралізації України сьогодні має вигляд решета. Окремі регіони вкриті ОТГ. Десь їх мало, а десь і зовсім нема. В 99 районах – жодної ОТГ! Отже процес децентралізації свідомо гальмують окремі чиновники, які сидять на фінансових потоках і не хочуть втрачати їх. Таких голів районних державних адміністрацій потрібно негайно звільняти", - зазначив С.Шахов.

Народний депутат від "Нашого краю" закликав владу вжити заходів для прискорення децентралізації.

"Перше: слід провести вибори в майбутніх ОТГ разом із виборами президента та парламенту. Це заощадить кошти та організаційні ресурси. Друге: необхідно визначити кінцевий термін завершення реформи децентралізації, що мобілізує здорові реформаторські сили. Третє: передбачити особисту відповідальність чиновників за гальмування або бездіяльність у реформі децентралізації", - резюмував С.Шахов.

У партії "Наш край" нагадують, що на 23 грудня цього року було призначено вибори до 125 новостворених ОТГ, проте через упровадження воєнного стану в 10 областях вибори відбудуться після завершення особливого правового режиму.

В Україні вже сформовані 874 ОТГ. Найбільше ОТГ у Дніпропетровській області (62), Житомирській (47) та Запорізькій (44). Найменше - в Закарпатській області (6). Доходи місцевих бюджетів за 11 місяців цього року зросли на 39 млрд грн (на 22,5%) порівняно з аналогічним періодом минулого року і становлять 212,5 5 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА