13:32 07.12.2018

Порошенко і Грібаускайте підписали "дорожню карту" розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литвою

2 хв читати
Порошенко і Грібаускайте підписали "дорожню карту" розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литвою

Президент України Петро Порошенко і президент Литви Даля Грібаускайте підписали "дорожню карту" розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литовською Республікою на 2019-2020 роки.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба президента України, документ було підписано в Києві за результатами 11-го засідання ради президентів України і Литви.

"Дорожня карта" визначає ключові напрями подальшого розвитку українсько-литовських відносин стратегічного партнерства.

"У документі викладені завдання співпраці з питань міжнародної та регіональної безпеки, у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, у торговельно-економічній, енергетичній, транспортній галузях, а також у культурно-гуманітарній та соціальній сферах", - зазначено в повідомленні.

Крім того, заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв і головний радник президента Литви з питань зовнішньої політики Нерюс Алексеюнас підписали протокол 11-го засідання Ради президентів України і Литовської Республіки.

"Протокол також визначає практичні питання двостороннього співробітництва з питань міжнародної та регіональної політики і безпеки, взаємодії в рамках міжнародних і регіональних організацій. У документі відображені напрями співпраці в рамках реалізації стратегічних цілей України щодо набуття членства в ЄС та НАТО", - зазначено в повідомленні.

Протокол визначає конкретні заходи двостороннього співробітництва в різних сферах, що становлять взаємний інтерес, а саме: безпеки і оборони, енергетики, транспорту, освіти і науки, культури і туризму.

Крім того, глава Державної міграційної служби України Максим Соколюк і міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс підписали протокол між урядами України та Литовської Республіки про виконання угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб.

"Укладення угоди сприятиме поліпшенню координації взаємодії України та Литви у питаннях міграції і притулку, інтенсифікації обміну відповідною інформацією, зміцненню співробітництва міграційних органів обох держав у відповідній сфері", - зазначено в повідомленні.

Також міністр соціальної політики України Андрій Рева і Л.Лінкявічюс підписали угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Литви про працевлаштування та співробітництво в сфері трудової міграції.

"Метою документа є захист соціальних прав громадян України, які перебувають в Литовській Республіці, і громадян Литви, які перебувають у Україні, а також протидія нелегальній роботі", - поінформували в прес-службі глави Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА