16:10 07.12.2018

Група нардепів вимагає від Тимошенко публічно пояснити її зловживання в роки перебування в уряді

2 хв читати
Група нардепів вимагає від Тимошенко публічно пояснити її зловживання в роки перебування в уряді

Група народних депутатів вимагає від лідера фракції ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко публічних пояснень її зловживань за роки перебування в політиці, повідомив керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

"Ми, група народних депутатів із різних фракцій, звертаємося до вас із вимогою дати публічні пояснення або влаштувати відкриту зустріч із нами в прямому ефірі для надання документальних, обґрунтованих коментарів щодо множинних фактів вашої корупції та зловживань владою, які ви допустили під час вашої багаторічної діяльності у великому бізнесі, на урядових і політичних посадах", - йдеться у зверненні народних депутатів на адресу Ю.Тимошенко, яке оприлюднив А.Герасимов на брифінгу в пятницю.

За словами голови фракції "БПП", парламентарії хочуть почути від Ю.Тимошенко про її роботу в ЄЕСУ і, зокрема, очікують відповіді на запитання, чому вона не задекларувала великі кошти, які заробила на продажі українцям російського газу за завищеними цінами.

Депутати також запитують у Ю.Тимошенко, чому вона не зробила жодної заяви на захист Грузії, під час нападу на цю країну Росії в 2008 році, і дозволила російським кораблям вийти із Севастополя, а її політична сила того самого року не голосувала за визнання Росії агресором проти Грузії.

Автори звернення також відзначають роль Ю.Тимошенко у зриві підписання плану дій щодо членства (ПДЧ) з НАТО в 2008 році, і зокрема відмову як прем'єр-міністра взяти участь у засіданні Комісії Україна-НАТО та зустрічатися з генсеком НАТО.

Крім того, депутатів цікавить виведення коштів на рахунки колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка та на власні офшорні рахунки, рекордне падіння економіки та збільшення державного боргу за часів її прем'єрства, спроби узурпувати владу разом із Віктором Януковичем шляхом створення широкої коаліції в парламенті, отримання "відкатів" від газового контракту 2009 року та отримання $4 млн від лівійського диктатора Муаммара Каддафі на виборчу кампанію.

За словами А.Герасимова, відхід від відповіді на звернення народних депутатів "означатиме, що Ю.Тимошенко нехтує демократичними практиками та не поважає право громадян на достовірну інформацію".

Лист підписали 46 народних депутатів із фракцій "Блок Петра Порошенка", Радикальної партії та представник фракції "Народного фронту" Юрій Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА