16:51 07.12.2018

Грибаускайте на жіночому конгресі в Києві: В українок безцінний досвід, суспільно-політичне життя має потребу в них

2 хв читати
Грибаускайте на жіночому конгресі в Києві: В українок безцінний досвід, суспільно-політичне життя має потребу в них

В українському політичному та громадському житті має бути більше жінок, це допоможе розвитку країни та її захисту, вважає президент Литви Даля Грибаускайте.

"Конгреси такого роду дають змогу вам ділитися досвідом, дають змогу вам відчувати себе важливими, шанованими та корисними для суспільства, дають змогу вам відчувати впевненість у собі. І це не про різницю "жінки або чоловіки"... Я хотіла б, щоб такі конгреси були не лише на захист жінок, а для того, щоб навчити суспільство, що жінки в парламенті, їхня громадська активність - це величезний резерв для розвитку, для процвітання та навіть для оборони", - сказала Д.Грибаускайте на II Українському жіночому конгресі в п'ятницю в Києві .

Вона напівжартома помітила, що кращі снайпери, як правило, жінки, і це доведений факт. "І снайпери не лише в прямому значенні, але й в інших значеннях", - сказала президент Литви, пояснивши, що жінки більш відповідальні та цілеспрямовані.

Отже, за її словами, конгрес - це не стільки для захисту, скільки для того, щоб продемонструвати іншим жінкам, що суспільство має потребу в них.

Д.Грибаускайте відзначила важливість того, щоб якомога більше жінки були представлені в політиці, "тому що політика вирішує багато".

"Бажаю вам пишатися тим, що ви робите, пишатися своєю країною... Ви у війні, ви схильні до атаки сусідом у XXI столітті і ви здатні жити власним життям, виховувати сім'ї... Ні в кого немає такого досвіду, як у вас", - підсумувала президент Литви, звертаючись до учасників Українського жіночого конгресу.

Вона сказала по-українськи "чоловік" (чоловік) і "жінка" (жінка), вибачилася за вимову та пожартувала, що ці слова українською звучать абсолютно по-різному, на відміну від англійської або литовської, що "трошки дискримінаційно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА