19:29 07.12.2018

Тимошенко провела низку зустрічей у рамках візиту в США

2 хв читати
Тимошенко провела низку зустрічей у рамках візиту в США

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко обговорила з сенатором Джозефом Манчіном, членом комітету Сенату США з питань розвідки, ескалацію війни РФ проти України, зокрема, останні події в районі Керченської протоки, введення воєнного стану в низці областей України.

"Юлія Тимошенко закликала до посилення санкцій проти Росії і наголосила на необхідності проведення переговорів у форматі "Будапешт плюс" з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму і з залученням Верховного комісара ЄС і керівництва Німеччини", - повідомляється на сайті ВО "Батьківщина" в п'ятницю.

У рамках свого робочого візиту до США Ю.Тимошенко зустрілася також з конгресменами Ріком Ларсеном, Джимом Купером і іншими членами комітету Палати представників США з питань збройних сил.

"Сторони обговорили поточне загострення ситуації у війні Росії проти України після інциденту в Керченській протоці 25 листопада 2018 року і захоплення російськими силами українських моряків і суден. Юлія Тимошенко звернулася до членів комітету зі збройних сил з проханням консолідувати зусилля з міжнародної підтримки нашої держави заради припинення російської агресії в Україні та досягнення миру", - повідомляється на сайті партії.

Також Ю.Тимошенко зустрілася з президентом Національного демократичного інституту (NDI) Дереком Мітчеллом, з яким обговорила ескалацію війни РФ проти України, політичну і соціально-економічну ситуацію в Україні, в тому числі підготовку до президентських виборів в наступному році. "Сторони наголосили на необхідності негайного звільнення захоплених Росією моряків і суден і закликали до посилення санкцій проти країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Крім того, лідер "Батьківщини" зустрілася з колишнім мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані. Сторони обговорили питання безпеки, зокрема ескалацію війни РФ проти України і надання США допомоги Україні, включаючи озброєння.

Ю.Тимошенко провела зустрічі зі спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером, президентом Міжнародного республіканського інституту (IRI) Деном Твайнінгом і регіональним директором інституту з питань Євразії Стівеном Ніксом, президентом Фонду захисту демократій Кліфом Меєм, сенатором від штату Арканзас, членом сенатських комітетів з питань збройних сил і розвідки Томом Коттоном, сенатором від штату Іллінойс, високопоставленим членом Демократичної партії США і членом сенатського комітету з питань оборони Річардом Дурбіном, а також брала участь в круглому столі Атлантичної Ради.

Під час зустрічей головними темами для обговорення стали ситуація з безпекою в Україні, зокрема, ескалація війни РФ проти України, санкційна політика проти країни-агресора і проведення демократичних реформ.

У зустрічах брали участь заступник голови "Батьківщини", голова парламентського комітету з прав людини Григорій Немиря і голова парламентського комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

Ю.Тимошенко перебувала з робочим візитом в США з 4 до 7 грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА