12:57 08.12.2018

Порошенко запропонував заборонити вхід в європейські та американські порти кораблям РФ

2 хв читати
Порошенко запропонував заборонити вхід в європейські та американські порти кораблям РФ

Президент України Петро Порошенко запропонував заборонити вхід в європейські та американські порти російським кораблям через блокування РФ судноплавства в Керченській протоці й Азовському морі.

"Уцій ситуації російським суднам має бути заборонений вхід у європейські та американські порти", – сказав він в інтерв'ю Fox News, повідомила прес-служба глави Української держави.

П.Порошенко наголосив, що Україна готова до координації дій з партнерами із цього питання.

"Я хочу донести абсолютно чітку інформацію. Українські торговельні судна, українські воєнно-морські сили діють відповідно до норм міжнародного права", – наголосив президент.

Він зазначив, що Україна діє в рамках Конвенції ООН про свободу судноплавства, а також двосторонньої українсько-російської угоди, де визначено спеціальний статус Керченської протоки і Азовського моря. "І це українські та російські води – як Керченська протоку, так і Азовське море", – сказав глава держави.

П.Порошенко також наголосив, що всі російські компанії, які працюють у Керченській протоці перебувають у санкційних списках США і ЄС. "У цій ситуації Росія протистоїть всьому світу. Росія блокує свободу судноплавства в українських територіальних водах", – сказав він.

За словами президента, в цій ситуації необхідний сценарій щодо відновлення свободи судноплавства, зупинення незаконної окупації Керченської протоки й Азовського моря.

П.Порошенко нагадав, що в України два порти на Азовському морі – у Маріуполі та Бердянську, через які проходить 40% експорту продукції металургійної промисловості.

"Ми не можемо це сприймати – ні ми, ні Європейський Союз", – сказав президент, додавши, що це стосується і США. Він пояснив, що прохід через Керченську протоку заблокований і для суден, які ходять під прапорами країн ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА