13:26 08.12.2018

США і Україна подолали великий шлях до гендерної рівності

2 хв читати
США і Україна подолали великий шлях до гендерної рівності

Україна багато чого досягла на шляху до гендерного паритету, зазначає посол США в Україні Марі Йованович.

Виступаючи в суботу на Другому Українському жіночому конгресі в Києві, вона розповіла, що і Америка, і Україна багато чого досягли в прагненні до гендерної рівності.

"Ви знаєте, вперше я була в Україні з 2001 по 2004 роки і переважно мала справу з чоловіками. У 2016 році, коли я повернулася сюди, тепер співвідношення 50 на 50 - все прекрасно", - сказала посол.

За словами М.Йованович, більша частина кола її спілкування - жінки, які обіймають високі посади.

"Думаю, дуже важливо пам'ятати, що і в США, і в Україні ми справді вже пройшли великий шлях до гендерної (рівності - ІФ), і мене це надихає", - зазначила посол.

У свою чергу, посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф наголосила, що негативне сприйняття в суспільстві гендерних питань часто пов'язане з пропагандою. "Вони намагаються запобігти зближенню України з Європою і використовують гендер як інструмент... Розмовами про геїв в Європі намагаються переконати, що вам не треба туди йти", - сказала Дж.Гоф.

Вона зазначила, що основна теза в цьому контексті стосується лексики. "Думаю, що термін "гендер" став у деяких місцях, я б сказала, токсичним... але коли ви починаєте говорити "рівність для всіх" або "рівність можливостей", - це нормальна розмова. Тому думайте про мову, якою краще про це говорити, поговоріть про це як про рівний доступ, а не обмеження, якщо ви перефразували, у вас вийде краща розмова, вас почують", - радить посол.

Дж.Гоф зазначила, що Велика Британія також пройшла цей шлях, коли "слово "фемінізм" здавалося дуже страшним".

Крім цього питання, вона зазначила: "Що стосується церкви. У них є своя точка зору, але християнські цінності також стосуються забезпечення рівними правами і розуміння всіх людей".

Крім того, посол висловила думку про те, що українки, перебуваючи в умовах війни, не можуть дозволити собі бути слабкими.

"Ми розуміємо, що якби не було всіх тих конфліктів, ми б не змінилися. Україна також перебуває у військовому конфлікті, тепер ви не можете бути слабкими... всі повинні об'єднатися і відновити свою країну", - підсумувала Дж.Гоф.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА