15:43 09.12.2018

Король бельгійців прийняв відставки міністрів-націоналістів і схвалив перерозподіл портфелів

1 хв читати

Король бельгійців Філіп погодився в неділю з відставкою міністрів і держсекретарів коаліційного бельгійського уряду від націоналістичної партії "Новий фламандський альянс" (N-VA), повідомляється в комюніке королівського двору.

Прийнята відставка глави МВС Яна Ямбона, міністра оборони Сандера Лонеса, міністра фінансів Йохана Ван Овертвельдта, а також держсекретарів з міграції Тео Франкена і боротьби проти бідності та рівності шансів і справах інвалідів Зухал Демір.

Чинні держсекретарі Філіп де Бакер (з боротьби проти шахрайства в соціальній сфері і захисту приватного життя) і Пітер де Крем (із зовнішньої торгівлі) призначені міністрами з перерозподілом частини функцій колишніх колег від N-VA.

Телеканал RTBF також повідомив про розгляд можливості покласти на міністра закордонних справ Дідьє Рейндерса додаткову компетенцію міністра оборони.

Як наголошується в комюніке, король прийняв прем'єр-міністра Шарля Мішеля, який поінформував його про політичну ситуацію, і схвалив пропозиції щодо зміненого складу уряду.

На 15: 00 місцевого часу (16:00 за Києвом) призначено позачергове засідання Ради міністрів вперше без представників N-VA. Очікується, що після цього Ш.Мішель вирушить у Марракеш на міжурядову конференцію з глобального договору щодо безпечної, упорядкованої та легальної міграції, участь в якій Бельгії стала причиною відставки міністрів-націоналістів у федеральному коаліційному уряді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА