21:55 09.12.2018

Прем'єр Бельгії визначив пріоритети оновленого уряду

2 хв читати
Прем'єр Бельгії визначив пріоритети оновленого уряду

Після засідання в неділю позачергової Ради міністрів федерального уряду Бельгії прем'єр-міністр Шарль Мішель провів прес-конференцію, на якій окреслив головні пріоритети кабінету після виходу з нього міністрів і держсекретарів від партії "Новий фламандський альянс" (N-VA).

Виступаючи нідерландською і французькою мовами, він назвав головними завданнями уряду на майбутній період посилення купівельної спроможності і зміцнення соціально-економічної політики, дотримання представленого у вересні національного "інвестиційного пакту" і Brexit.

"На нас лежить відповідальність за прийняття рішень з цих тем", - пояснив глава бельгійського уряду.

Він також підкреслив значення питань безпеки та правосуддя.

Серед пріоритетів Ш.Мішель позначив і кліматичну політику країни.

"Громадяни послали нам минулої неділі сильний сигнал (в Брюсселі відбулась масова маніфестація на підтримку боротьби проти кліматичних змін - ІФ). Нам потрібно розглянути можливість розробити амбітну кліматичну стратегію", - сказав прем'єр-міністр.

Ш.Мішель запевнив, що бажає конструктивної співпраці з парламентом. "Наша мета - підтримувати контакти і вести необхідні консультації з парламентом", - зазначив прем'єр, пообіцявши найближчим часом повідомити більше подробиць про плани такого співробітництва.

При цьому Ш.Мішель ще раз, як і напередодні, подякував членам уряду від N-VA, які подали у відставку, за спільну роботу, яка продовжувалася протягом чотирьох років.

Як повідомлялося, король бельгійців Філіп погодився в неділю з відставкою міністрів і держсекретарів коаліційного бельгійського уряду від націоналістичної партії "Новий фламандський альянс" (N-VA).

Прийнята відставка глави МВС Яна Ямбона, міністра оборони Сандера Лонеса, міністра фінансів Йохана Ван Овертвельдта, а також держсекретарів з міграції Тео Франкена і з питань боротьби проти бідності та рівності шансів і справах інвалідів Зухала Деміра.

Діючі держсекретарі Філіп де Бакер (з питань боротьби проти шахрайства в соціальній сфері та у справах захисту приватного життя) та Пітер де Крем (із зовнішньої торгівлі) призначені міністрами з перерозподілом частини функцій колишніх колег від N-VA.

Телеканал RTBF також повідомив про розгляд можливості покласти на міністра закордонних справ Дідьє Рейндерса додаткову компетенцію міністра оборони.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА