10:18 10.12.2018

Конституційні права українців не порушуватимуться, якщо не буде відкритого вторгнення РФ - Порошенко

2 хв читати
Конституційні права українців не порушуватимуться, якщо не буде відкритого вторгнення РФ - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що порушення конституційних прав громадян України, яке допускає запроваджений у низці областей режим воєнного стану, не буде застосовано, якщо РФ не піде відкриту агресію за межами зони проведення Операції об'єднаних сил, а також анексованого Криму.

"Для запобігання і недопущення інших провокаційних операцій агресора, у тому числі наземних, проти незалежності і територіальної цілісності України я своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо забезпечення суверенітету та введення воєнного стану в країні. При цьому, якщо не буде відкритого вторгнення Росії за межами операції об'єднаних сил на сході і незаконно анексованого Криму, я наголошую, і це моя принципова позиція - жодних обмежень конституційних прав і свобод не відбудеться", - йдеться у зверненні президента України до народу з нагоди Міжнародного дня прав людини.

При цьому глава держави зазначив, що через брутальну агресію РФ права громадян України на Донбасі та в Криму "фактично зведені нанівець".

"Саме Росія нині нехтує найголовнішою цінністю людства - правом людини на життя. З початку збройної агресії РФ проти України, за даними ООН, понад 10 тисяч людей вбито, більше ніж 23 тисячі зазнали поранень. Крім того, понад 1,5 млн жителів Криму і Донбасу було змушені покинути свої домівки як внутрішньо переміщені особи", - наголошує П.Порошенко.

За його словами, саме РФ несе повну відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях, і про це йдеться в більшості міжнародних документів, прийнятих авторитетними міжнародними організаціями: ООН, ОБСЄ, ПАРЄ та іншими.

"Відповідні органи державної влади, активне громадянське суспільство продовжать збирати докази злочинів РФ проти України та наших співгромадян, які в подальшому доповнять доказову базу в Гаазі. Агресор обов'язково понесе відповідальність, зокрема й за порушення Конвенції з прав людини, а верховенство права запанує на всій території України", - резюмував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА