16:04 10.12.2018

Україна розгляне можливість приєднання до Глобальної угоди про міграцію за сприятливих умов - МЗС

2 хв читати
Україна розгляне можливість приєднання до Глобальної угоди про міграцію за сприятливих умов - МЗС

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що можливість приєднання до Глобальної угоди про безпечну, впорядковану та законну міграцію українська сторона розгляне за наявності сприятливих умов, на іншому етапі.

У спільному коментарі МЗС і Державної міграційної служби України з нагоди Конференції ООН для прийняття цієї угоди зазначено, що Українській державі в своїй новітній історії довелося зіткнутися з безпрецедентним викликом: збройна агресія Російської Федерації призвела до незаконної окупації Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, спробам їхньої анексії та поширення Росією міжнародного збройного конфлікту на території Донецької та Луганської областей.

"Ці злочинні дії перетворили близько 1,5 мільйона громадян України на вимушених переселенців. Українська сторона докладає усіх можливих зусиль, щоб забезпечити права та потреби внутрішньо переміщених осіб, але попереду ще багато роботи, яка вимагає значних матеріальних та фінансових ресурсів. Враховуючи викладене, Україна розгляне можливість приєднання до Глобальної угоди про безпечну, впорядковану та законну міграцію на іншому етапі за сприятливих умов", - наголошується в коментарі.

У повідомленні зазначено, що Глобальна угода стала результатом багатьох раундів міжурядових переговорів, що відбулися в лютому-липні 2018 року. Делегація України на чолі з представником Державної міграційної служби, сформована розпорядженням президента України, брала участь у цих переговорах.

Як повідомлялося 10 грудня Міжнародна конференція ООН, що відбувається в Марракеші (Марокко), прийняла Глобальний пакт про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію. Документ носить рекомендаційний характер та юридично необов'язковий.

У пакті має бути прописано "безпечні, впорядковані та засновані на правилах" стандарти міграції. В основі 18-місячних переговорів щодо документа було покладено постанову Генасамблеї ООН від вересня 2016 року. Тоді було проведено голосування на підтримку планів ООН, спрямованих на посилення захисту біженців та іммігрантів, а також на розширення підтримки тих країн, які приймають більшість біженців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА