20:11 10.12.2018

Рада Європи та ЦВК України підписали меморандум про співпрацю

2 хв читати
Рада Європи та ЦВК України підписали меморандум про співпрацю

Рада Європи та Центральна виборча комісія України підписали меморандум про співпрацю щодо посилення можливостей комісії в організації та проведенні виборів за європейськими стандартами.

Як повідомляє в понеділок прес-служба ЦВК, голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук на чолі української делегації відвідала штаб-квартиру Ради Європи в Страсбурзі (Франція) на запрошення генерального директорату з питань демократії РЄ.

"Одним із найважливіших підсумків цього візиту стало укладення першого в історії ЦВК меморандуму про співпрацю між Центральною виборчою комісією та Радою Європи. Згідно з метою цього документу його підписанти мають намір співпрацювати у напрямах зміцнення можливостей ЦВК організовувати та проводити виборчий процес у відповідності до європейських виборчих стандартів та належних практик, а також посилення спроможностей комісії щодо навчання різних учасників виборчого процесу, включаючи виборців", - йдеться в повідомленні.

Крім того, меморандум передбачає сприяння створенню та початку діяльності регіональних відділень комісії, розробку нормативної бази їхнього функціонування. А також - використання нових технологій у виборчому процесі, подальше вдосконалення якості списків виборців і реєстрації виборців.

"Під час візиту відбулося насичене та плідне спілкування з нагальних питань діяльності ЦВК. Зокрема, щодо підготовки та проведення майбутніх виборів президента України та народних депутатів України, які заплановано 2019 року, а також щодо питань проведення місцевих виборів 2020 року", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що делегація ЦВК на чолі з Т.Сліпачук провела зустрічі зі спеціальним радником генсека РЄ щодо України, виконавчим секретарем комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню Генерального директорату прав людини та верховенства права паном Режі Брія; директором Департаменту управління європейських країн та управління країн сусідніх регіонів Офісу Генерального директорату програм пані Пілар Моралес та іншими

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА