10:16 11.12.2018

У ПАРЄ обмежили обсяг санкцій, які можуть бути накладені на росіян

2 хв читати
У ПАРЄ обмежили обсяг санкцій, які можуть бути накладені на росіян

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи прийняв рішення обмежити рівень допустимих до застосування до делегації Російської Федерації в ПАРЄ санкцій і тепер у разі відновлення санкцій проти росіян вони не можуть бути позбавлені права голосу на виборах суддів ЄСПЛ, генсека РЄ та інших керівників організації, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на прес-службу асамблеї.

"У разі оскарження прав національної делегації ПАРЄ не може ставити під сумнів право депутатів брати участь у виборах старших посадовців Ради Європи... оскільки асамблея не може втручатися у виконання статуту РЄ та Європейської конвенції з прав людини", - пояснили в асамблеї. Це рішення комітету набуває чинності негайно.

Нове рішення регламентного комітету обмежило обсяг можливих санкцій, пояснивши це необхідністю уникнути конфлікту зі статутом РЄ.

Отже, жодна національна делегація, зокрема й російська, не може бути усунута від участі у виборах генсека Ради Європи (відбудуться в 2019 році), комісара РЄ з прав людини (вибори відбулися минулого року, РФ не брала в них участі), президента ПАРЄ (вибори проводяться щорічно) і суддів ЄСПЛ.

"Зауважимо, що для участі у таких виборах Росія має визначити перелік своєї делегації та передати його у Страсбург. Останні три роки Росія цього не робить, уникаючи формального продовження накладених проти неї санкцій. У цьому разі російські депутати не матимуть змоги брати участь у перелічених виборах. Також важливо, що для України ключове значення має обмеження право голосу РФ при ухваленні резолюцій та інших рішень ПАРЄ, ці санкції комітет не поставив під сумнів", - ідеться в замітці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА