10:52 11.12.2018

З оточення Трампа 16 осіб контактували з росіянами

2 хв читати
З оточення Трампа 16 осіб контактували з росіянами

Щонайменше 16 осіб з оточення президента США Дональда Трампа мали контакти з росіянами під час передвиборчої кампанії та передання влади у 2016 році, повідомив телеканал CNN.

Свої висновки телеканал робить, ґрунтуючись на матеріалах судів, публічних заявах, повідомленнях ЗМІ в рамках розслідування можливого російського втручання в американські вибори 2016 року, яке веде спецпрокурор Роберт Мюллер. Він активно вивчає ймовірні зв'язки між штабом Д.Трампа і Росією.

Серед таких наближених Д.Трампа телеканал називає колишнього главу президентської кампанії Пола Манафорта, старшого співробітника кампанії Д.Трампа Ріка Гейтса, екс-радника з національної безпеки Майкла Флінна, а також радника кампанії Джорджа Пападопулоса.

У списку телеканалу також син президента США Дональд Трамп-молодший, дочка Іванка Трамп і зять Джаред Кушнер.

Телеканал нагадує, що колишній генеральний прокурор США Джефф Сешнс двічі зустрічався з Сергієм Кисляком, тодішнім послом РФ у США. Зустрічі з ним також мали співробітник передвиборчого штабу Трампа Джей-Ді Гордон, колишній радник кампанії Картер Пейдж і особистий помічник Дж.Кушнера Аві Берковіц.

Водночас діловий партнер Д.Трампа, засновник американської приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс спілкувався з главою Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ) Кирилом Дмитрієвим.

Переговори з росіянами проводили і радник кампанії Трампа Роджер Стоун, і колишній помічник виборчої кампанії Майкл Капуто.

Колишній адвокат Д.Трампа Майкл Коен підтримував зв'язок щонайменше з двома російськими компаніями, які хотіли побудувати Вежу Трампа в Москві. З ними спілкувався і бізнес-партнер президента США Фелікс Сатер.

Команда Р.Мюллера за результатами розслідування вже висунула обвинувачення чотирьом американцям, пов'язаним із передвиборчим штабом Д.Трампа, і понад 10 громадянам Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА