19:43 11.12.2018

Суд частково задовольнив позов Розенблата до директора НАБУ і нардепа Лещенка щодо оприлюднення відомостей про Манафорта

2 хв читати
Суд частково задовольнив позов Розенблата до директора НАБУ і нардепа Лещенка щодо оприлюднення відомостей про Манафорта

Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив адміністративний позов народного депутата (позафракційного) Борислава Розенблата стосовно директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника і народного депутата (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергія Лещенка щодо розголошення та поширення інформації про Пола Манафорта - керівника передвиборного штабу на той час кандидата в президенти США Дональда Трампа.

"Окружний адміністративний суд Києва вирішив адміністративний позов народного депутата України Розенблата Борислава Соломоновича (...) задовольнити частково", - зазначається в рішенні суду від 11 грудня, фотокопію якого агентству "Інтерфакс-Україна" надав адвокат Б.Розенблата Олексій Шевчук.

У рішенні, зокрема, зазначено: "Визнати протиправними дії директора Національного антикорупційного бюро України Ситника Артема Сергійовича (...) щодо розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорта, глави штабу (на момент скоєння протиправних дій) кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Пола Манафорта в списках "чорної бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком вручання в виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна".

Крім того, суд визнав протиправними дії народного депутата С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, що було здійснено шляхом поширення інформації про П.Манафорта, що також мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом Б.Розенблата щодо директора НАБУ А.Ситника і народного депутата С.Лещенка.

Позивач просив суд визнати протиправними дії А.Ситника про розголошення та поширення інформації про П.Манафорта - щодо наявності прізвища та підписів П.Манафорта у "чорній бухгалтерії" Партії регіонів у матеріалах досудового розслідування. Крім того, Б.Розенблат просив визнати протиправними дії С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, що було здійснено шляхом поширення інформації про П.Манафорта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА