21:01 11.12.2018

СЗР України ініціювала вихід з Угоди про співробітництво розвідслужб СНД

2 хв читати
СЗР України ініціювала вихід з Угоди про співробітництво розвідслужб СНД

Служба зовнішньої розвідки України (СЗР) у виконання доручення президента України розпочала процедуру виходу з Угоди про принципи та основні напрями співпраці органів безпеки і розвідувальних служб країн-учасниць СНД у сфері розвідувальної діяльності з 1992 року.

"Участь української розвідки у цьому договорі разом з російськими спецслужбами є абсурдною, враховуючи збройну агресію РФ проти України, яка триває вже п'ятий рік. Української розвідці достовірно відомо, що російські спецслужби ще в 2014 році направили потужний ресурс для недопущення виходу України з орбіти впливу Кремля. Усе зрозуміліше стає те, що відповідна масштабна операція здійснювалася спецслужбами РФ в Україні задовго до відкритого збройного нападу на нашу державу в 2014 році", - повідомляється на офіційному сайті СЗР у вівторок.

У повідомленні наголошується, що про ворожу налаштованість спецслужб РФ до України 9 грудня 2018 року відкрито заявив глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін в своєму інтерв'ю телеканалу "Россия 1".

Також у СЗР зазначають, що російські спецслужби поширили свою розвідувально-підривну діяльність і на країни-члени НАТО, про що свідчать гучні шпигунські скандали за участю спецслужб РФ, що трапилися останнім часом у деяких західних країнах. "СВР України разом зі своїми партнерами з Євроатлантичного розвідувального співтовариства і надалі продовжить активну роботу, спрямовану на виявлення і нейтралізацію деструктивної діяльності російських спецслужб", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА