10:14 12.12.2018

Палата представників Конгресу США засудила військову агресію РФ проти України та закликала не добудовувати "Північний потік-2"

2 хв читати
Палата представників Конгресу США засудила військову агресію РФ проти України та закликала не добудовувати "Північний потік-2"

Палата представників Конгресу США одностайно ухвалила двопартійну резолюцію, якою засудила військову агресію, вчинену РФ проти України в Керченській протоці, а також резолюцію, в якій виступила проти завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік - 2".

Як повідомляється на сторінці Посольства України в США в соцмережі Facebook у середу, перша резолюція засуджує напад РФ на кораблі ВМС України в Керченській протоці як такий, що порушує обов'язкові для виконання міжнародні норми та домовленості. "Документ закликає Росію негайно повернути судна та їхній екіпаж Україні, припинити порушувати суверенітет нашої держави та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами і домовленостями", - йдеться в повідомленні.

У резолюції підтверджується відданість США надавати українському народові допомогу для забезпечення його незалежності, демократичного розвитку та процвітання. Окремо міститься заклик до президента США, а також союзників і партнерів США змусити РФ відповісти за агресію проти України.

У резолюції проти завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" міститься заклик до урядів європейських держав відмовитися від цього газопроводу та висловлюється підтримка введення санкцій проти цього газопроводу згідно ч. 232 "Закону про протидію супротивникам Америки через санкції".

У резолюції також наголошується, що "Північний потік-2" є кроком у зворотному напрямі на шляху до забезпечення енергетичної безпеки Європи та інтересів США та міститься наполегливий заклик до президента США використовувати всі наявні інструменти, щоб підтримати енергетичну безпеку Європи через політику зменшення її залежності від російських енергоносіїв.

Раніше помічник держсекретаря з питань енергоресурсів Френсіс Феннон заявив, що владі ФРН варто припинити надавати політичну підтримку проекту газопроводу "Північний потік-2". "Німеччині варто відкликати політичну підтримку проекту", - сказав Ф.Феннон під час телефонного брифінгу.

Проект газопроводу "Північний потік-2" передбачає його будівництво через Балтійське море для з'єднання постачальників у РФ із споживачами в ЄС. Його проектна протяжність перевищує 1,2 тис. км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік. Проект реалізовує "Газпром" (MOEX: GAZP) в альянсі з європейськими компаніями - Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА