11:36 12.12.2018

"Наш край" закликає владу змусити облгази встановити лічильники

2 хв читати
"Наш край" закликає владу змусити облгази встановити лічильники

 Партія "Наш край" закликає уряд негайно забезпечити реалізацію рішення Верховного Суду, який визнав облгази зобов'язаними своїм коштом встановлювати газові лічильники побутовим споживачам, повідомляє прес-служба партії в середу.

Народний депутат від партії Сергій Шахов зазначив, що рішення суду підтвердило позицію "Нашого краю", який кілька років обстоює право споживачів на безкоштовні індивідуальні лічильники.

"Ми домагалися справедливого обліку газу з 2016 року. В цей час олігархічні монополії через лобістів у владі намагалися “передати” витрати на прилади простим споживачам. Так було зі встановленням загальнобудинкових лічильників, що нагадувало “газовий колгосп”, та у випадку підвищення норм споживання палива за відсутності лічильника, що рівнозначно газовій “данині”. Нарешті суд поставив крапку – лічильники мають встановлювати за власний кошт облгази. Витрати на це закладені у тарифи за газопостачання", - сказав С.Шахов.

Народний депутат пояснив, що рішення Верховного Суду дасть можливість українцям заощадити мільярди гривень. "У країні понад 3 млн домогосподарств без газових лічильників та ще близько 2 млн мають застарілі прилади, що потребують заміни. Якщо врахувати, що придбання та встановлення одного лічильника коштує близько тисячі гривень, то споживачі заощадять 5 млрд грн", - зазначив С.Шахов.

На думку депутата від "Нашого краю", уряд повинен якомога швидше забезпечити виконання рішення суду та поширити набутий досвід на інших постачальників комунальних послуг.

"Чим швидше уряд змусить облгази заплатити за газові лічильники, тим вищі шанси, що ці кошти не вкрадуть. Найрозумніше – встановити часові рамки на ці роботи. Після чого слід розібратися зі встановленням лічильників на тепло та воду. Вже зрозуміло, що постачальники послуг мають самі подбати про їх облік", - резюмував С.Шахов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА