13:17 12.12.2018

Посольство США: Якщо Насірова відновлено на посаді, то судова реформа в Україні далека від досконалості

2 хв читати
Посольство США: Якщо Насірова відновлено на посаді, то судова реформа в Україні далека від досконалості

 У посольстві США в Україні критикують результати судової та антикорупційної реформи України з огляду на відновлення Окружним адміністративним судом Києва на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова.

"Якщо вчорашнє рішення стосовно Насірова таке, як повідомляється, це означало б, що судова і антикорупційна реформи України далекі від досконалості", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці посольства в соцмережі Facebook у середу.

У посольстві США наголошують, що "український народ заслуговує на урядовців, які не зловживають своїми посадами, а також на ефективну, справедливу судову систему, яка може притягати до відповідальності впливових осіб".

"Ми, як і раніше, віддані співпраці з народом України та з антикорупційними інституціями заради боротьби з корупцією на всіх рівнях суспільного життя", - зазначили в посольстві.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва рішенням від 11 грудня скасував рішення Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року про звільнення з посади голови ДФС Романа Насірова, задовольнивши відповідний адміністративний позов Р.Насірова до Кабміну і ДФС, розгляд якого тривав із лютого 2018 року. Підставою ухвалення такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Р.Насірова з посади голови ДФС, а саме обставин його подвійного громадянства та порушення процедури його звільнення.

3 березня 2017 року Кабінет Міністрів відсторонив від посади голови ДФС Р.Насірова, поклавши обов'язки голови відомства на в. о. заступника голови служби Мирослава Продана, а 31 січня 2018 року звільнив його з посади.

Р.Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА