15:01 12.12.2018

Спікери парламентів України і Республіки Корея підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами двох країн

2 хв читати
Спікери парламентів України і Республіки Корея підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами двох країн

Голова Верховної Ради Андрій Парубій і спікер Національної Асамблеї (парламент) Республіки Корея Мун Хі-Санг підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами двох країн.

Як повідомляє в середу прес-служба Апарату Верховної Ради, Меморандум набуває чинності з дня його підписання. Дія документа припиняється через шість місяців з дня письмового повідомлення однієї із сторін про свій намір припинити його дію.

Згідно з Меморандумом, сторони зобов'язуються сприяти розвитку міжпарламентського співробітництва між Україною та Республікою Корея в інтересах зміцнення дружніх відносин між державами та їхніми народами.

У межах своєї компетенції сприятимуть зміцненню та розвитку співпраці між Україною та Республікою Корея у політичній, торговельно-економічній та науково-технічній сферах, зокрема у сфері цифровізації економіки, розвитку і впровадження інновацій, а також у соціально-культурній, гуманітарній та інших сферах, що становлять взаємний інтерес. Крім того, сторони сприятимуть розширенню договірно-правової бази між Україною та Республікою Корея з метою зміцнення і розвитку співробітництва в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес.

Для координації діяльності своїх делегацій у міжнародних парламентських організаціях боку проводитимуть спільні консультації, обмін думками, а також погоджуватимуть свої позиції з проблем, що становлять взаємний інтерес.

Крім того, сторони готові сприяти встановленню і активізації зв'язків між постійними комітетами і комісіями, депутатськими групами, а також експертами Апарату Верховної Ради та секретаріату Національної Асамблеї Республіки Корея; вживати спільних заходів; здійснювати обмін делегаціями і регулярно обмінюватися інформацією про законодавчу діяльність, базами даних і офіційними виданнями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА