16:02 12.12.2018

Лещенко про рішення суду за позовом Розенблата: Визнання "протиправними" дій директора НАБУ допоможе аудиторам його звільнити

3 хв читати
Лещенко про рішення суду за позовом Розенблата: Визнання "протиправними" дій директора НАБУ допоможе аудиторам його звільнити

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко вважає, що рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом нардепа Борислава Розенблата є політично мотивованим і спрямовано проти директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника з тим, щоб згодом домогтися його звільнення.

"Навіщо потрібне рішення суду? Перше - щоб використовувати його проти керівника НАБУ Артема Ситника у рамках аудиту. Визнання "протиправними" дій Ситника допоможе кишеньковим аудиторам винести рішення про його звільнення. Друге - сценаристи з Банкової намагатимуться погасити негатив від звільнення Ситника серед дипломатів ... говоритимуть - так ми його звільняємо за те, що він незаконно впливав на вибори в США", - написав С.Лещенко на Facebook-сторінці у середу.

Крім того, на його думку, за допомогою цього рішення президент України Петро Порошенко намагатиметься заслужити додаткову лояльність в адміністрації президента США Дональда Трампа, щоб "та закрила очі на можливі порушення під час виборів президента і застосування адміністративного ресурсу, щоб правлячі корупціонери зберегли владу".

У блозі на "Українській правді" С.Лещенко прокоментував рішення Окружного адмінсуду і щодо нього: "Окремо суд визнав "протиправними" мої дії "щодо втручання в зовнішню політику України шляхом поширення цієї інформації про Пола Манафорта". (...) Депутат не може "незаконно" втручатися у зовнішню політику України, тому що депутатські повноваження не забороняють комунікації з іноземними дипломатами, журналістами і навіть правоохоронними органами. що я і робив, надавши пояснення представникам ФБР минулого року в одному з епізодів у діяльності Манафорта".

С.Лещенко наголосив, що це "політичне рішення" Окружного адмінсуду Києва ще не вступило в силу і буде оскаржене.

Як повідомлялося, 11 грудня Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив адміністративний позов народного депутата (позафракційного) Б.Розенблата щодо директора НАБУ А.Ситника і народного депутата С.Лещенка щодо розголошення та поширення інформації про Пола Манафорта - керівника передвиборного штабу на той час кандидата в президенти США Дональда Трампа.

У рішенні зазначено: "Визнати протиправними дії директора Національного антикорупційного бюро України Ситника Артема Сергійовича (...) щодо розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорт, глави штабу (на момент скоєння протиправних дій) кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Пола Манафорта в списках "чорної бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна".

Крім того, суд визнав протиправними дії народного депутата С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, що було здійснено шляхом поширення інформації про П.Манафорта, що також мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА